Mød Lone

“Among the things you can give and still keep are your word, a smile, and a grateful heart.” Zig Ziglarsmall_banner

Se metode og tilgang hos Min Krop på Job.

Se samarbejdspartnere.

Se presse om Min Krop på Job, bl.a. indslag fra DR3 - Tillykke du er i live.

Personen bag – 7 skarpe til Lone

Interview af Lone Østergaard – udført og skrevet af Lone Østergaard

1. Hvem er personen bag Min Krop på Job

Mit navn er Lone Østergaard, og jeg er indehaver af firmaet Min Krop på Job. Jeg oprettede firmaet i 2008, fordi jeg gerne ville lave en lidt mere levende tilgang til ergonomi og rådgivning indenfor fysisk arbejdsmiljø. For mig er det vigtigt at vinkle emnet lidt, så det bliver så relevant som overhovedet muligt for den og de medarbejdere, jeg står overfor.

I min fritid holder jeg af at tilbringe tid ved vandet og i naturen, og jeg vandrer og går tur så meget, jeg kan slippe afsted med. Det er for mig den mest direkte måde til at finde ro. Jeg holder meget af tid med min familie, at læse og hele tiden være i bevægelse, både fysisk og mentalt.

2. Hvad er det nu lige, du brænder for at hjælpe mig med?

Min MISSION er at gøre ergonomi til noget vi rent faktisk lever – ikke bare noget, vi har hørt! At få et godt ergonomisk arbejdsmiljø giver øget fysisk velvære, der igen baner vejen for større arbejdsglæde og øget effektivitet. Kort sagt – du får mere ud af den meget store del af dit liv, som du er på arbejde, hvis du forstår at tilpasse arbejdet til mennesket. Du kan yde mere – og ha’ det bedre imens! Bevægelse og variation er nøglen til et langt og sundt arbejdsliv uden skavanker, og det vil jeg gerne formidle til alle, der vil høre på mig!

3. Hvad er det DU kan, som gør, at jeg skal vælge lige præcis dig?

Forud for min uddannelse som fysioterapeut har jeg arbejdet med økonomi i 12 år. Jeg har altså på egen krop mærket, hvad det vil sige at kæmpe med deadlines foran computeren. Som fysioterapeut ser jeg nu, hvordan det ikke kan undgå at gi’ sig udslag i smerter og gener i kroppen, hvis du ikke tager ansvar for din krop – også på job. Min baggrund fra erhvervslivet kombineret med en sundhedsfaglig uddannelse har givet mig en rigtig god viden om hvad det egentlig er, vi udsætter os for, og jeg kan formidle det til dig i et ikke-terapeutisk sprog.

Når du vælger mig, er du sikker på at have samme kontakt hele vejen igennem projektet. Jeg laver aftalen – jeg udfører, observerer og indsamler viden om det fysiske arbejdsmiljø i din virksomhed – jeg skriver rapport – jeg afslutter!

Når man laver en opgave i en virksomhed, er der altid mange forskellige typer mennesker. Kontakten til den enkelte medarbejder er det allerbedste ved mit arbejde og min største passion. Mit absolutte mål er at rådgive og skubbe til vaner og overbevisninger – med stor respekt for den enkelte. Jeg hører typisk, at jeg kan nå ind til både “høj og lav”.

Se hvad andre siger om mig her.

4. Kan du li’ at indstille stole og borde?

JA – men jeg kan især li’ at se effekten, når en medarbejder udbryder: “Jamen, det er jo genialt, det her! Hvorfor har jeg ikke tænkt på det?” Det er nemlig såre simpelt, men alt for mange tænker slet ikke over, hvor meget korrekt brug af udstyr kan øge dit fysiske velvære. Når det så er sagt, så handler det jo om rigtig mange andre faktorer end borde og stole! At se det hele i sammenhæng og at få andre til at indse, at belastning også ligger gemt i f.eks. rod på bordet, i arbejdsopgaven, organiseringen i afdelingen og i omgangstonen, det er dét, der gør det ekstra sjovt og udfordrende for mig at arbejde med ergonomi i et bredere perspektiv. Nøglen til større velvære og øget effektivitet ligger nemlig også gemt i et mere optimalt flow i opgaverne og i dagligdagen og i den positive energi, der følger heraf.

5. Viden – Vaner – Variation. Hvorfor lige de ord? Og har du ikke selv dårlige vaner?

Det kræver viden hos den enkelte medarbejder om de skadelige konsekvenser og om hvorfor kroppen reagerer som den gør. Jeg vil gerne bidrage med et meget væsentligt koncentrat af bl.a. den menneskelige anatomi, en viden, som er så basal, at det burde være et fag i folkeskolen!!

Vanens magt er et faktum, som vi skal forstå og drage fordel af. Tænk – vi har en mekanisme, der kan få os til at gøre det samme dag ud og dag ind … og sikke muligheder, hvis vi kan dreje lidt på vanerne, så de arbejder for os frem for imod os.

Variation – det er simpelthen et nøgleord for både krop og sind. At sidde fast i samme riller, både i kroppen og mentalt, indskrænker os. At tænke nye tanker og bevæge os udvider os.

Og JO – jeg har masser af dårlige vaner! Ellers kunne jeg jo ikke hjælpe dig. Hvis jeg ikke vidste, hvor SVÆRT det er at ændre en gammel og indgroet vane, så kunne jeg jo ikke bidrage på en respektfuld måde! ”Du kan da bare tage dig sammen” … er jo ikke just rådgivning i særklasse! Nej, jeg har fuld respekt for, at det er en vanskelig proces, men jeg har studeret vanens magt og kan skubbe lidt og støtte på vejen mod mere variation og bevægelse i dit arbejdsliv.

6. Hvad har du ellers studeret?

Jeg har studeret økonomi og regnskab – men det er nok ikke det, jeg primært bruger. Til gengæld bruger jeg dagligt den erfaring, jeg har fra mine 12 år i økonomifunktioner. Og så har jeg studeret fysioterapi – kroppens opbygning og funktion – og det bruger jeg i alt, jeg laver. Overbelastning og fejlbelastning af enhver art vil altid give sig til udtryk kroppen, og du skal lære at lytte til din krop i alle henseender.

Min drivkraft ligger i løbende at holde mig ajour og at tilegne mig ny viden på relaterede områder. Jeg læser meget og nyder den luksus, det er at deltage i kurser og lytte til andre med en unik viden og erfaring på deres felt. Viden er væsentlig for at opnå en udvidet forståelse af verden omkring os.

7. Hvorfor egentlig selvstændig?

Frihed, fleksibilitet, ubegrænsede muligheder og konstant personlig udvikling og vækst! Det er de betingelser, jeg i høj grad motiveres af. Og det er de betingelser, som du kan drage fordel af som kunde hos mig. Ingen låste formater – vi finder sammen en løsning, der lige præcis dækker dit behov! Hvor-som-helst og når-som-helst.

Det siger kunderne:

”Lone Østergaard er en meget dygtig, kompetent og nærværende oplægsholder og rådgiver, som forstår at tage de relevante ting med, så det bliver forståeligt for alle og ikke mindst giver mening.”

Bettina Rasmussen
Administrationschef
Køge Bibliotek

Se flere referencer her.

Faglige og personlige kompetencer

Født i Saltum i 1968
Gift med Jens, har 2 drenge på 11 og 13 år

Personlige kompetencer:
Stort engagement
Overblik over opgaven
Målrettet og præcis
Gå-på-mod
Fleksibel indstilling
God til at skabe kontakt, god til at lytte

Uddannelse:
2009: Proceskonsulent
2008: Fysioterapeut
1998-1999: HD (Logistik), enkeltfag
1995: HD (Regnskab)
1994: Elev (økonomi) A.P. Møller-Mærsk

Erhvervserfaring:
2008 – : Selvstændig, Min Krop på Job
Se liste over kunder.

2016 - : Forflytningsvejleder og underviser hosBruger-Hjælpe-Formidlingen
2014 - 2015: Freelance arbejdsmiljøkonsulent for Arbejdsmiljøcentret
2008 – 2010: Arbejdsmiljøkonsulent, CityFys
2007 – 2010: Konsulent til regnskab, Meng & Co, Uldahl Graphix og Arensbak
2004 – 2006: Konsulent IBM
2001 – 2004: Controller, DMdata
1998 – 2001: Controller, assistent for direktionen, DFDS Transport
1996 – 1998: Controller, DFDS
1992 – 1996: Elev, senere controller, Mærsk Medical