SLIP STOLEN: Et frikvarter til kontorfolket

Et motiverende og humoristisk forløb til mere bevægelse og variation i arbejdsdagen

Køb adgang til 4 videoer med Gordon Kennedy som bærende figur og med tilhørende toiletplancher* og en folder/tjekliste til alle medarbejderne.

Når vi rejser os fra skrivebordsstolen 2 gange i timen, bliver vi mere effektive og mindre syge. De holder gang i kroppens vitale funktioner, hjernen iltes og musklerne styrkes – og din arbejdsplads bliver fuld af energi og overskud - selv sidst på dagen.

*toiletplancher: Når vi alligevel er for os selv, så kan vi lige så godt udnytte tiden og holde budskabet i live. De kan dog også hænge andre centrale steder i huset.

Vidste du, at stillesiddende arbejde dræner kroppen for energi, svækker immunforsvaret og sætter hjernen ned i gear? Hvis dine medarbejdere og kolleger sidder ned gennem en hel dag, så er de fuldstændig uden overskud og ikke produktive sidst på dagen.

Heldigvis kender jeg en genvej ud af den negative spiral: Slip stolen. Få medarbejderne til at rejse sig op et par gange i timen, få lidt bevægelse i kroppen og aktivér alle muskler. Det stimulerer blodomløb og vitale funktioner i kroppen, sætter gang i stofskifte og - ikke mindst - holder hjernen skarp.

Det er ikke let at ændre fastgroede vaner og få skabt en arbejdskultur i bevægelse, når stolen er så central for alle med kontorarbejde. Men du har simpelthen ikke råd til at lade være, og dine medarbejdere vil elske dig for det.

"Tak for sidst. Det var super godt. Vi kan forstå på deltagerne, at de også var meget glade for dit materiale og oplæg, som var skarpt kommunikeret, relevant, og ikke mindst motiverende. Mange har allerede taget initiativet til sig."

Sara Haugaard, Executive Assistant, HR Support, Mediq Danmark

Hvorfor er det så svært at slippe stolen?

De tre største udfordringer fremgår her:

01_Stillesiddende adfærd

1. Vi har ikke forstået budskabet

Vi tror, vi kan løbe os fra det, når vi kommer hjem. Det er bare ikke tilfældet, og vi kan sagtens være fysisk aktive i fritiden og samtidig have en usund stillesiddende adfærd en stor del af dagen.

Jeg oplever, at budskabet enten ikke bliver forstået korrekt - eller at det ikke tages alvorligt nok.

At få rette viden ud til dine medarbejdere er essentielt for at vi kan handle på det.

05_Pausens værdi[1]

2. Vi arbejder - og vil ikke forstyrres

En anden af de udfordringer, jeg ofte støder på, er at ”vi har travlt med at arbejde”, og ”det passer ikke ind at forstyrre arbejdsrytmen”. Det bliver sagt i den allerbedste mening - og det er fantastisk, at vi er så dedikerede til vores arbejde - men det er en misforståelse, at vi ikke har tid. Faktisk har vi ikke tid til ikke at bevæge os i løbet af dagen.

Derfor er vi nødt til at finde en måde at levere budskabet på, så det passer ind i den enkelte medarbejders hverdag.

11_Vaner[1]

3. Vaner-vaner-vaner

Vanerne kan være så fastgroede - og sammenholdt med de to første udfordringer, kan det være svært at bryde vanen og gøre noget andet.

Når vi forstår at justere de kollektive vaner og hjælpe hinanden, så kan vi skabe en fælles kultur for mere bevægelse og variation i arbejdsdagen. Det gør det lettere for alle at få vanerne justeret - og at holde fast i dem.

Vi er heller ikke alle klar på en gang - et budskab som dette skal have tid til at sprede sig som ringe i vandet.

Derfor tilbyder jeg at motivere hele arbejdspladser med humor, uomtvistelig fakta og forskningsresultater, som inspirerer og viser, hvor bidende nødvendigt det er at slippe afhængigheden af kontorstolen.

Tal viser, at vi i gennemsnit sidder ned 11 timer hver dag. Og når vi sidder ned, så går kroppen i tomgang med konsekvenser både fysisk og mentalt. Derfor kan stillesiddende arbejde medføre alvorlige livsstilssygdomme, som vi i værste konsekvens dør af.

Foredrag: Alene eller som kickstart til videoer

Mine foredrag tager udgangspunkt i den viden vi i dag har om stillesiddende adfærd og konsekvenserne for produktivitet, helbred, energi og overskud i hverdagen.

En mere aktiv arbejdsdag har en positiv påvirkning på både sygefravær, stressniveau, omgangstone, humør og meget mere. At få mere bevægelse og variation ind i arbejdsdagen ved skrivebordet er helt afgørende for i det hele taget at kunne holde til at have et stillesiddende arbejde i længden.

Lige så enkelt det er at forstå dette – ligeså svært er det at huske det i hverdagen og begynde at leve efter det. Hvordan får vi mere energi til skrivebordet, så det påvirker både effektivitet og sygefraværet i positiv retning? Hvordan sikrer vi, at medarbejderne har den fornødne viden om stillesiddende arbejde, så vi undgår de helbredsmæssige konsekvenser af stillesiddende arbejde?

Book mig til at komme ud på din arbejdsplads enten med et foredrag eller en ½ dags workshop som en del af et længere forløb.

 

"Jeg vil gerne sige dig et stort tak for dit oplæg og din super kompetente måde at sætte fokus på vigtigheden af variation af arbejdsstillinger. Jeg kan høre at kollegaerne rundt omkring i huset var meget glade for dit besøg."

Anya Strøm, Administrationschef i Sø- og Handelsretten

 

De 4 vinkler er:

  1. Stå op ved skrivebordet
  2. Bevæg dig væk fra skrivebordet
  3. Hold aktive pauser
  4. Skab effektive møder

#slipstolen: Få budskab med humor!

Få adgang til 4 videoer med 4 vinkler på #SLIPSTOLEN på kontoret - med tilhørende *toiletplancher og folder til alle medarbejderne. Gordon Kennedy er den bærende figur i de 4 videoer - og der vil være genkendelige situationer fra kontoret, som de fleste af os kan nikke genkendende til - og forhåbentlig inspireres til at justere lidt på.

Dette forløb har I adgang til i 12 måneder, og budskabet kan nå at sprede sig som ringe i vandet. Der vil være sparring og inspiration undervejs. Et anderledes tiltag til at kaste lys på stillesiddende adfærd og dets helbredsmæssige konsekvenser.

Frisk-luft-web

Med online forløbet #slipstolen er der følgende materiale:

  • 4 videoer med 4 forskellige vinkler - serveret i en let og humoristisk tone og med fagligt indspark. Gordon Kennedy leverer varen.
  • toiletplanche* pr. video (dvs. 4 forskellige toiletplancher)
  • folder og handlingsplan til alle medarbejderne

Hertil kommer et online webinar og løbende inspirationsmails til udvalgte personer til brug på f.eks. intranet eller i nyhedsmails.
Det er også muligt at tilkøbe både foredrag, uddannelse af ambassadører, særlige temaer mv.

Download produktark_slipstolen_2018.

Beskrivelse af Forloeb_slipstolen_2018

Få inspiration via mine webinarer

Jeg holder løbende webinarer om stillesiddende adfærd og vigtigheden af at slippe stolen. Det er ganske gratis – dog max 4 deltagere pr. arbejdsplads.

Hold øje med datoen for næste webinar her på siden eller tilmeld dig mit nyhedsbrev for at være sikker på, at få datoen direkte i din mailbakke.

#SLIPSTOLEN - den sikre genvej til mere energi ved skrivebordet.

Kontakt mig for at  høre mere eller for et tilbud

Du er altid velkommen til at kontakte mig på telefon 2346 0151 eller pr. e-mail lone@minkroppaajob.dk - eller du kan bruge kontaktformularen nedenfor.⤵

Indtast venligst dit navn.
Indtast venligst en besked