Så går vi endnu en gang den mørke tid i møde, og vi er mange, der bliver lidt trætte bare ved tanken, fordi vi ved, hvordan de korte dage påvirker vores energi og humør. Nogle mennesker reagerer mere på manglen af dagslys end andre, men faktum er, at vi alle har brug for det naturlige lys hele året. Fuldspektrum lys er det nærmeste vi kommer det naturlige dagslys, og det har nogle egenskaber, som vi alle kan drage nytte af og skal ikke kun benyttes til terapi-formål. Det kan forbedre vores koncentration, humør og motivation og er særdeles velegnet som belysning på skriveborde.

Mange medarbejdere må leve med fluorescent lys, dvs. lys, der flimrer og er meget trættende for øjnene og dermed også for hjernen. Fuldspektrum lys har den fordel, at det ikke flimrer og dermed er det særligt velegnet til kontormiljøer, hvor medarbejderne arbejder mange timer ved pc’en.

På et kontor med mere end én medarbejder, vil der være forskelligt behov for lys, og det er bedst at have en punktbelysning med flere indstillingsmuligheder på den enkelte arbejdsplads med mulighed for regulering af lysmængden. Læs mere om optimalt lys på indeklimaportalen her.

På indeklima-portalen kan du også læse om fordelene ved at få dagslys på kontoret, bl.a. om at dagslys giver gladere og mere produktive medarbejdere.

Kenkolight_2-199x300Nikken har netop lanceret KenkoLight i Europa i september 2012, og jeg har haft fornøjelsen af at have haft den i nogle uger. Nedenfor er nogle af de vigtiste fordele og funktioner:

  • Simulerer sollys, der er gavnligt for helbredet uden at producere skadelige ultraviolette stråler
  • Kan hjælpe med at forbedre humøret, bekæmpe træthed og overbelastede øjne og med at øge produktiviteten og koncentrationsevnen
  • Perfekt til brug både privat og på arbejde
  • LED-teknologi uden flimren og blænding
  • Justerbar lysstyrkeregulering
  • Kan fungere som punktbelysning og almenbelysning (arm klappet ned)
  • 1/3 mindre strømforbrug end en normal pære
  • Holder 10 gange længere end lysstofrør og 60 gange længere end glødelamper, levetid 35.000 timer svarende til 10-15 år
  • Slankt, kompakt og moderne design: Letvægtsdesign og alligevel yderst robust

Lysboelger1-300x75Læs mere om Kenkolight i faktaarket, som du finder her. Du finder produktbrochuren her.

Prisen for KenkoLight er 1.440 kr. excl. moms.