Mere fokus på energigivere i hverdagen gav et bedre arbejdsmiljø

Vi har hos Logistikkompagniet haft et forløb med Lone med observation på lageret og individuelle samtaler med medarbejderne og efterfølgende workshop omkring at passe på kroppen på job.

Det, der var mest positivt ved at have Lone ude, var, at hun udover at have rygsøjlen med i hånden også inddrog det psykiske arbejdsmiljø. Når vi nævner kursus i arbejdsmiljø tænker alle: “ikke nu igen”. Lone formåede at sætte nogle tanker i gang om sammenhængen mellem det fysiske og det psykiske arbejdsmiljø, bl.a. med indgangsreplikken om at det bedste medarbejderne kan gøre for deres ryg er at tale pænere til hinanden. Øvelsen med at få synliggjort de ting, der tilfører energi og arbejde på at eliminere de ting, der dræner energi var meget givende for det videre arbejde. Medarbejderne fik virkelig noget at tænke over fremadrettet.

Det er min opfattelse, at man kan tale i dagevis om det ergonomiske arbejdsmiljø, men det fanger ikke, hvis det ikke bliver sat ind i et bredere perspektiv, som er vedrørende og relevant for denne enkelte medarbejder.

Distriktschef Flemming Sode, Logistikkompagniet