Hvem er vi – Holdet bag #SlipStolen

Om Lone Østergaard

Jeg er fysioterapeut, arbejdsmiljørådgiver og stifter af Min Krop på Job tilbage i 2008. Jeg arbejder med det ergonomiske og fysiske arbejdsmiljø og har i alle årene arbejdet passioneret med krop og funktion – især bevægelse og kroppens egen unikke måde at hele sig selv, når den bliver budt de rette vilkår.

Alle mine ydelser er særlig målrettet til medarbejdere ved skrivebordet. Vi er nødt til at forstå, at vi skal sidde mindre og bevæge os mere, for tro mig: Kroppen havde ALDRIG valgt 37+ timer ved et skrivebord og en til flere skærme, hvis den var blevet hørt! Men vi kan godt gøre den tilfreds alligevel …

Med den rette viden om krop og konsekvenser er det nemlig virkelig enkelt for os både at passe vores arbejde ved skrivebordet (med højere produktivitet) OG passe vores krop, så den kan holde til det.

Jeg har selv siddet ved skrivebord og skærm i 12 år, da jeg er udlært som økonomielev hos Mærsk med HD(Regnskab) ved siden af og har arbejdet hos bl.a. Mærsk Medical, DFDS, DFDS Transport og DMdata. Dengang var der ingen advarselslamper tændt om arbejdet ved skrivebordet. Vi havde ganske enkelt ingen viden om, hvad der sker, når vi sidder stille. Og dengang – i 90’erne – var et stillesiddende arbejde heller ikke helt så stillesiddende, som det er i dag, og som det vil blive i fremtiden.

Stillesiddende arbejde går ud over dit helbred
Med den viden jeg i dag har fået – både via min uddannelse til fysioterapeut og via den forskning, der nu foreligger om stillesiddende adfærd -, så er det åbenlyst, at vi ikke kan sidde i så mange timer og tro, at vi kan undgå smerter, gener og ubehag. Smerterne er det, vi kan mærke i kroppen og derfor det, vi typisk tænker på, når talen falder på at sidde for meget. Den største risikofaktor er dog alt det, vi IKKE mærker, og som nu viser sig at have alvorlige helbredsmæssige konsekvenser og kan føre til for tidlig død.

Vi er det mest stillesiddende folkefærd i Europa – 2. år i træk
Min mission er at hjælpe danskerne væk fra den meget uheldige førsteplads som det mest stillesiddende folkefærd i Europa. I gennemsnittet sidder vi ned mere end 11 timer om dagen, og konsekvenserne af den førsteplads er ikke noget, vi ’bliver ramt af’ engang i fremtiden – det er noget, vi ER ramt af! Statistikkerne er begyndt at tale deres tydelige sprog, og flere livsstilssygdomme kan relateres direkte til for mange timer behageligt henslængt i stol og sofa – i stort set alle sammenhænge vi indgår i både på arbejde og privat.

Active Working og #SLIPSTOLEN
Mit #SLIPSTOLEN koncept opstod efter en konference om Active Working i London i 2017. Dagen bød på ny forskning, statistik og løsninger, og jeg havde bl.a. fornøjelsen af endelige at møde ham, der i årevis har været førende på dette felt: James Levine. Flere kender ham, fordi han var forskeren bag den engelske dokumentar ”Sandheden om Motion”, som er blevet vist på DR i flere omgange over de senere år.

Efter konferencen i London vidste jeg bare, at jeg skulle hjem til Danmark og finde en vej til at få det vigtige budskab om at sidde stille ud til flest mulige. En-til-en rådgivning er ikke effektivt nok til et så vigtigt budskab, og derfor har jeg skabt et koncept, der via ”train-the-trainer” metoden, kan få budskabet ud til alle medarbejderne i hver enkelt virksomhed.

Med #SLIPSTOLEN giver jeg danskerne viden om alt det gode, de kan opnå ved at få mere bevægelse ind i arbejdsdagen, og jeg får ’kontorfolket’ til at bevæge sig hver halve time. Det er lykkedes i flere end 100 virksomheder, hvor tusindvis af medarbejdere har fået både energi, trivsel og mere effektivitet bag skrivebordene – og det skal ud i endnu flere virksomheder.

Jeg elsker at bruge af ’gratiskassen’ – og gør det hver dag
Jeg sørger for at holde mine pauser i løbet af dagen og bruger mit hæve-sænkebord flittigt. I min fritid holder jeg af at tilbringe tid ved vandet og i naturen. Jeg er vinterbader og vandrer alene eller går tur med min mand eller venner så meget, jeg kan slippe afsted med. Det er for mig den mest direkte måde til at finde ro, når jeg går alene, og det er så fantastisk at tale sammen, når man går sammen. Samtidig giver jeg min krop mulighed for at lade op og få ny energi, fordi gåturen samler alt det, som kroppen har brug for til at holde sig i gang.

Jeg er medlem af Holbæk Business Cyclink og har fået racercykel – og har i min relativt sene alder kastet mig over glæderne ved at cykle, både alene og i særdeleshed med mine skønne makkere i Holbæk Business Cyclink.

Jeg kalder det at bruge af ’gratiskassen’, som i #SLIPSTOLEN konceptet indeholder følgende: søvn, bevægelse, dagslys, frisk luft, vand og vejrtrækning. Kroppens helt basale behov – mere enkelt bliver det ikke. De helt enkle ting og den sunde fornuft er blevet en fast del af undervisningen i #SLIPSTOLEN forløbet.

Teamet bag #SLIPSTOLEN

Jeg har et stærkt team med, når jeg udvikler og markedsfører mine produkter, hvor vi lige nu har det primære fokus på #SLIPSTOLEN konceptet.

Anette Kalle Larsen
Tekstforfatter
Birgitte Mazanti
Grafisk designer

Henrik Omdal
Web og IT

Mediehus vestsjælland 

Udarbejdelse af videomateriale med Gordon Kennedy: Fotorummet v/ Rasmus Aude og Lise Lotte Plenov samt BoMærke v/ Biritte Othel.

Øvrig film materiale: Svada Film v/ Bertel Henning

Erhvervserfaring

2008 – : Selvstændig, Min Krop på Job ApS
Underviser, foredragsholder, arbejdsmiljørådgiver
2018 – : #SLIPSTOLEN konceptet frigives

Se liste over kunder.

2016 – 2019: Forflytningsvejleder og underviser hos DUOS
2014 – 2015: Freelance arbejdsmiljøkonsulent for Arbejdsmiljøcentret
2008 – 2010: Arbejdsmiljøkonsulent, CityFys
2007 – 2010: Konsulent til regnskab, Meng & Co, Uldahl Graphix og Arensbak
2004 – 2006: Konsulent IBM
2001 – 2004: Controller, DMdata
1998 – 2001: Controller, assistent for direktionen, DFDS Transport
1996 – 1998: Controller, DFDS
1992 – 1996: Elev, senere controller, Mærsk Medical

Personlige kompetencer

Stort engagement og passion
Nytænkende
Overblik over opgaven
Målrettet og præcis
Gå-på-mod
Fleksibel indstilling
God til at skabe kontakt, god til at lytte

Uddannelse & Kurser

2017: Konference Active Working Summit London
2018: Lean, ergonomi og arbejdsmiljø
2009:
Proceskonsulent
2008: Fysioterapeut
1998-1999: HD (Logistik), enkeltfag
1995: HD (Regnskab)
1994: Elev (økonomi) A.P. Møller-Mærsk

Det siger kunderne:

”Lone Østergaard er en meget dygtig, kompetent og nærværende oplægsholder og rådgiver, som forstår at tage de relevante ting med, så det bliver forståeligt for alle og ikke mindst giver mening.”

Bettina Rasmussen
Administrationschef
Køge Bibliotek

Se flere referencer her.

Presse

Se presse om Min Krop på Job, bl.a. indslag fra DR3 – Tillykke du er i live.

Samarbejdspartnere

Se samarbejdspartnere.

Nogle spørgsmål?

Brug formularen til højre og skriv til mig.

Nogle spørgsmål?

[recaptcha]