Min Krop På Job – Lone Østergaard

Personen bag – 7 skarpe til Lone

1. Hvem er personen bag Min Krop på Job

Jeg hedder Lone Østergaard, jeg er fysioterapeut og har siden 2008 arbejdet med det fysiske og ergonomiske arbejdsmiljø – hele vejen med primært fokus på bevægelse og variation. Min tilgang er at sikre, at vi hver især har den viden, der skal til, så vi kan bringe mere energi ind i hverdagen og skabe øget trivsel ved skrivebordene.

Det er nemlig i virkeligheden så enkelt at gøre noget ved, når vi bare ved det. Derfor er mit mål at formidle budskabet i en form, som er let at gå til – og til at overse.

I min fritid holder jeg af at tilbringe tid ved vandet og i naturen, og jeg vandrer og går tur så meget, jeg kan slippe afsted med. Det er for mig den mest direkte måde til at finde ro. Jeg holder meget af tid med min familie, at læse og hele tiden være i bevægelse, både fysisk og mentalt.

2. Hvad er det nu lige, du brænder for at hjælpe mig med?

Min MISSION er at få øjnene op for, at vi er nødt til at flytte lidt mere på os for at have det godt. Mit mantra har siden 2008 været: Hvis vi blot bevæger os nok, så er der intet der er helt så skadeligt. Så bevægelse og variation er nøglen til et langt og sundt arbejdsliv uden skavanker, og det vil jeg gerne formidle til alle, der vil høre på mig! Og jeg vil gøre det LET at gå til.

3. Hvad er det DU kan, som gør, at jeg skal vælge lige præcis DIG?

Jeg kan oversætte budskabet om kroppen og særligt kroppen på job til en let-at-gøre-tilgang til dine medarbejdere. Jeg tør gå nye veje, og jeg er dybt passioneret om mit fag. Stillesiddende adfærd skal mindskes – alle midler skal i brug for at bremse den nedslidning, som kommer som følge af at vi sidder alt for meget ned.

Forud for min uddannelse som fysioterapeut har jeg arbejdet med økonomi i 12 år. Jeg har altså på egen krop mærket, hvad det vil sige at kæmpe med deadlines foran computeren. Som fysioterapeut ser jeg nu, hvordan det ikke kan undgå at gi’ sig udslag i smerter og gener i kroppen, hvis du ikke tager ansvar for din krop – også på job. Min baggrund fra erhvervslivet kombineret med en sundhedsfaglig uddannelse har givet mig en rigtig god viden om hvad det egentlig er, vi udsætter os for, og jeg kan formidle det til dig i et ikke-terapeutisk sprog.

Når du vælger mig, er du sikker på at have samme kontakt hele vejen igennem projektet. Jeg laver aftalen – jeg udfører, observerer og indsamler viden om det fysiske arbejdsmiljø i din virksomhed – jeg skriver rapport – jeg afslutter!

Når man laver en opgave i en virksomhed, er der altid mange forskellige typer mennesker. Kontakten til den enkelte medarbejder er det allerbedste ved mit arbejde og min største passion. Mit absolutte mål er at rådgive og skubbe til vaner og overbevisninger – med stor respekt for den enkelte. Jeg hører typisk, at jeg kan nå ind til både “høj og lav”.

Se hvad andre siger om mig her.

4. Handler det kun om ergonomi?

NEJ – det handler om ENERGI! At stå op – at bevæge sig – det forveksles ofte med fysisk og ergonomisk arbejdsmiljø – men i virkeligheden hænger det jo også sammen med vores evne til at håndtere stress, omgangstone, produktivitet og sygefravær. Når vi har energi, så får vi mere fra hånden og immunsystemet er i topform. Når energien ikke er der, er dagene lidt tungere at komme igennem, og vi føler os ikke på samme måde ovenpå. Så min tilgang handler mere om ENERGI end ergonomi.

5. Viden om kroppen - er det nu nødvendigt?

Jeg plejer at sige: Vi ved mere om vores iPad end vi gør om vores krop.
Det kræver viden hos den enkelte medarbejder om de skadelige konsekvenser og om hvorfor kroppen reagerer som den gør. Jeg vil gerne bidrage med et meget væsentligt koncentrat af bl.a. den menneskelige anatomi, en viden, som er så basal, at det burde være et fag i folkeskolen!!

Vanens magt er et faktum, som vi skal forstå og drage fordel af. Tænk – vi har en mekanisme, der kan få os til at gøre det samme dag ud og dag ind … og sikke muligheder, hvis vi kan dreje lidt på vanerne, så de arbejder for os frem for imod os.

Variation – det er simpelthen et nøgleord for både krop og sind. At sidde fast i samme riller, både i kroppen og mentalt, indskrænker os. At tænke nye tanker og bevæge os udvider os.

6. Hvad er din baggrund for at gøre det, du gør?

Jeg har studeret økonomi og regnskab – men det er nok ikke det, jeg primært bruger. Til gengæld bruger jeg dagligt den erfaring, jeg har fra mine 12 år i økonomifunktioner. Og så har jeg studeret fysioterapi – kroppens opbygning og funktion – og det bruger jeg i alt, jeg laver. Overbelastning og fejlbelastning af enhver art vil altid give sig til udtryk kroppen, og du skal lære at lytte til din krop i alle henseender.

Min drivkraft ligger i løbende at holde mig ajour og at tilegne mig ny viden på relaterede områder. Jeg læser meget og nyder den luksus, det er at deltage i kurser og lytte til andre med en unik viden og erfaring på deres felt. Viden er væsentlig for at opnå en udvidet forståelse af verden omkring os.

7. Hvorfor egentlig selvstændig?

Frihed, fleksibilitet, ubegrænsede muligheder og konstant personlig udvikling og vækst! Det er de betingelser, jeg i høj grad motiveres af. Og det er de betingelser, som du kan drage fordel af som kunde hos mig. Ingen låste formater – vi finder sammen en løsning, der lige præcis dækker dit behov! Hvor-som-helst og når-som-helst.

Det siger kunderne:

”Lone Østergaard er en meget dygtig, kompetent og nærværende oplægsholder og rådgiver, som forstår at tage de relevante ting med, så det bliver forståeligt for alle og ikke mindst giver mening.”

Bettina Rasmussen
Administrationschef
Køge Bibliotek

Se flere referencer her.

Presse

Se presse om Min Krop på Job, bl.a. indslag fra DR3 – Tillykke du er i live.

Samarbejdspartnere

Se samarbejdspartnere.

Erhvervserfaring

2008 – : Selvstændig, Min Krop på Job
Se liste over kunder.

2016: Forflytningsvejleder og underviser hos DUOS
2014 – 2015: Freelance arbejdsmiljøkonsulent for Arbejdsmiljøcentret
2008 – 2010: Arbejdsmiljøkonsulent, CityFys
2007 – 2010: Konsulent til regnskab, Meng & Co, Uldahl Graphix og Arensbak
2004 – 2006: Konsulent IBM
2001 – 2004: Controller, DMdata
1998 – 2001: Controller, assistent for direktionen, DFDS Transport
1996 – 1998: Controller, DFDS
1992 – 1996: Elev, senere controller, Mærsk Medical

Personlige kompetencer

Stort engagement
Nytænkende
Overblik over opgaven
Målrettet og præcis
Gå-på-mod
Fleksibel indstilling
God til at skabe kontakt, god til at lytte

Uddannelse

2009: Proceskonsulent
2008: Fysioterapeut
1998-1999: HD (Logistik), enkeltfag
1995: HD (Regnskab)
1994: Elev (økonomi) A.P. Møller-Mærsk

Nogle spørgsmål?

Brug formularen til højre og skriv til mig.

Nogle spørgsmål?