#SLIPSTOLEN

Stillesiddende arbejde er en trussel mod helbredet, energien
og virksomhedens bundlinje. Skab mere energi og overskud
hos medarbejderne gennem et veltilrettelagt forløb, der
bygger på de seneste års forskning og stor erfaring på området.

“20-8-2 er kommet for at blive. Vedholdenhed og simple budskaber er vejen frem
for et bedre arbejdsmiljø.” Martin Lundholm, chefanalytiker, Spar Nord

Hvorfor er det så vigtigt at slippe stolen?

“If the body has not moved in the last hour, the brain does not really believe there is anything to learn.”
John D. Ratey, Psykiater, Harvard Univesity

Stillesiddende adfærd er ifølge nyeste forskning en alvorlig trussel mod folkesundheden. Når vi sidder stille for længe ad gangen er det med til at dræne kroppen for energi, svække immunforsvaret og sætte hjernen ned i gear. Hvis dine medarbejdere og kolleger sidder ned gennem en hel dag, så er resultatet, at de trættes mentalt, er uden overskud og ikke mindst er mindre kreative og produktive sidst på dagen.

Selv små ændringer skaber store resultater

Løsningen er lettere end man skulle tro. Vi bliver gladere og får mere energi til at være kreative og produktive, når vi bevæger os. Al bevægelse tæller, derfor får man mere energi, allerede når man begynder at stå op 8 minutter et par gange i timen, og fletter et par ekstra ture op og ned ad trappen ind i hverdagen.

Det tæller fordi det holder hjernen skarp og stimulerer blodomløbet, når vi er fysisk aktive, og gevinsten er der med det samme.  Derfor handler det mere om, hvor ofte vi bevæger os, end hvor høj intensitet vi bruger, når vi er i gang.

En arbejdskultur i bevægelse er noget man skaber sammen – for stolen er en vane og blevet helt central på kontoret, og den kan være svær at slippe.

Med #SLIPSTOLEN får arbejdspladsen alt dette:

Materiale til virksomheden

  • Et anderledes og humoristisk forløb med Gordon Kennedy som bærende figur i 4 videoer med situationer fra hverdagen på kontoret
  • Til de 4 videoer hører 4 sæt plancher, og derudover er der folder/tjekliste og handlingsplan til alle medarbejdere
  • Materiale om at få gjort de 2 aktive minutter til en naturlig del af arbejdsdagen
    Budskabet om 20-8-2 (20 minutter siddende, 8 stående og 2 aktive minutter) har jeg spredt på mange arbejdspladser, men rigtig mange har efterspurgt konkrete råd til hvad de to aktive minutter kan indeholde og hvordan det bliver en vane.

Uddannelse af arbejdsmiljørepræsentanter og sparring med andre virksomheder

  • Arbejdsmiljørepræsentanter og andre ambassadører i virksomheden uddannes i at inspirere arbejdspladsen til 20-8-2
  • Materiale i et lukket forum, som kan anvendes af AMO og HR.
  • Alle arbejdsmiljørepræsentanter får på et år det der svarer til et suppleringskursus med viden og praktisk kunnen om stillesiddende adfærd, basal kontorergonomi og forslag til at bringe budskabet ud i hele virksomheden. 

1. Hvad er #SLIPSTOLEN?

#SLIPSTOLEN er en anderledes vinkel til at højne trivslen hos medarbejderne, mindske sygefraværet og få en bedre bundlinje.

Midlet er er et motiverende og humoristisk forløb, der bygger på konkret og veldokumenteret viden om de negative konsekvenser ved stillesiddende adfærd. Du finder velkendte situationer fra skrivebordet, så det bliver lettere at huske budskabet om mere bevægelse og variation i arbejdsdagen.

Fysisk aktivitet holder gang i kroppens vitale funktioner, hjernen iltes og de indre muskler styrkes – det giver mere energi og overskud – selv sidst på dagen. Det resulterer i, at medarbejderen bliver mere effektiv ved at rejse sig fra stolen et par gange i timen og holde kroppen i gang i løbet af arbejdsdagen.

Deltag på et webinar (40 minutter) og bliv klogere på, hvad #SLISPTOLEN er. Jeg foræller dig, hvad #SLIPSTOLEN har betydet for andre arbejdspladser, og hvad det kan betyde for jer. Det foregår ved din pc. Klik på den datoer, der passer dig bedst, og registrer dig til mødet, der foregår på zoom. 

De næste tre webinarer er: 

4 afgørende vinkler

1. Stå op ved skrivebordet 2. Bevæg dig væk fra skrivebordet 3. Hold aktive pauser 4. Skab effektive møder
>

1. Stå op ved skrivebordet

Når stolen har dig, kæmper dit hjerte-karsystem og overbelastes
A

2. Bevæg dig væk fra skrivebordet

Når stolen har dig, nedbrydes dine knogler og bliver svage

3. Hold aktive pauser

Når stolen har dig, bliver hjernen sløv og energien svækkes
w

4. Skab effektive møder

Når stolen har dig, falder stofskiftet, og du tager på.

Et frikvarter til kontorfolket

– Undervisning på en ny måde

Omdrejningspunktet for #SLIPSTOLEN er de fire videoer med Gordon Kennedy, der behandler hver sit område på en underholdende måde, så budskaberne trænger igennem. I videoerne her på siden kan du se en række korte udklip fra undervisningsvideoerne. Den tilhørende folder til medarbejderne er en simpel to-do-liste, som er lige til at kaste sig over.

Hvorfor er det så svært at slippe stolen?

Tre væsentlige udfordringer

1. Vi har ikke forstået budskabet og alvoren 

2. Vi arbejder – og vi har fastlåste overbevisninger om arbejdskulturen

3. Vaner-vaner-vaner, både sammen og hver for sig

Vi tror, vi kan ”løbe os fra det”, når vi kommer hjem – det er jo hvad vi har lært. Det er bare ikke tilfældet, og vi kan sagtens være fysisk aktive i fritiden og samtidig have en usund stillesiddende adfærd en stor del af dagen. Jeg oplever, at budskabet enten ikke bliver forstået korrekt – eller at det ikke tages alvorligt nok. At få rette viden ud til dine medarbejdere er essentielt for at vi hver især kan handle på det.

En anden udfordring er, at ”vi har travlt med at arbejde”, og ikke har tid eller ikke husker at tænke på kroppen. Det er jo fantastisk, at vi er så dedikerede til vores arbejde – men det er en misforståelse, at vi ikke har tid. Faktisk har vi ikke tid til IKKE at bevæge os i løbet af dagen. Derfor er vi nødt til at finde en måde at levere budskabet på, så det kan passe ind i den enkelte medarbejders hverdag.
Vanerne kan være så fastgroede – og sammenholdt med de to første udfordringer, kan det være svært at bryde vanen og gøre noget andet. Når vi forstår at justere de kollektive vaner og hjælpe hinanden, så kan vi skabe en fælles kultur for mere bevægelse og variation i arbejdsdagen. Det gør det lettere for alle at få vanerne justeret – og at holde fast i dem. Vi er heller ikke alle klar på en gang – et budskab som dette skal have tid til at sprede sig som ringe i vandet.

Allerede tilfredse kunder

Til højre kan du se, hvad virksomhederne der allerede er ved at slippe stolen, synes om konceptet

Birgit Madsen, Leder Personskade Danmark, Gjensidige Forsikring

Vi siger mange tak for din rigtig gode indsats.

Det virker lovende, når jeg rundt omkring ser den energi, som klart er en følge af dit indlæg. Bare i eget storrumskontor har jeg ikke set så mange hævede skriveborde på én gang, som jeg ser nu. Der er energi, en lyst til at følge dine gode råd – og der er tilfredshed med din måde at formidle på.

Dels kan folk lide din stil – enkle budskaber og ingen løftede pegefingre. Og dog har du et glimt i øjet, og med humor kommer du ud med et alvorligt budskab og en klar opfordring til at handle.

Lea Magnusson, Direktør, arbejdsmiljø og sikkerhed, Sparnord

SLIP STOLEN er et nyt og rigtigt spændende koncept. Det er enkelt at gå til og let at forstå. Vi bliver motiveret af, hvor lidt der skal til for at gøre en rigtig stor forskel på vores helbred. Vi holder kroppen i gang – hele dagen – og ved at følge rådene, kan vi faktisk forbrænde flere kalorier end med træning 3 gange om ugen. Det motiverer rigtigt meget og er en stor øjenåbner, at træning er rigtig godt men at det ikke kan stå alene ift. bevægelserne i løbet af arbejdsdagen.

Sara Haugaard, Executive Assistant, HR Support, Mediq Danmark

“Tak for sidst. Det var super godt. Vi kan forstå på deltagerne, at de også var meget glade for dit materiale og oplæg, som var skarpt kommunikeret, relevant, og ikke mindst motiverende. Mange har allerede taget initiativet til sig.”

Anya Strøm, Administrationschef i Sø- og Handelsretten

“Jeg vil gerne sige dig et stort tak for dit oplæg og din super kompetente måde at sætte fokus på vigtigheden af variation af arbejdsstillinger. Jeg kan høre at kollegaerne rundt omkring i huset var meget glade for dit besøg.”

Anette Kalle Larsen, BureauP

Før havde jeg altid hold i nakken – nu rejser jeg mig bare op! Det har været en fantastisk øjenåbner at stifte bekendtskab med Lones #slipstolen kampagne. Jeg arbejder foran min computer hele dagen, og jeg plejede at være fuldstændig mør i hovedet efter en lang arbejdsdag, og jeg døjede meget med skuldersmerter og hold i nakken. Men så gjorde Lone mig bevidst om alle de gevinster, jeg høster ved at rejse mig op flere gange i løbet af dagen. Nu er mit hæve-sænke bord blevet rødglødende, og jeg kan slet ikke undvære den tid, jeg står op og arbejder. Min krop har det meget bedre.”

Peter Hattens, Lederne Vestsjælland

Siden jeg hørte dit oplæg i Slagelse sidste år har jeg prøvet at bestræbe mig på at stå så meget op i løbet at dagen som muligt,jeg stå og rokker lidt for at holde gang i fødderne.Det har bevirket at jeg har tabt mig ca. 5-7 kg kun ved denne lille omlægning samt at jeg ikke døjer lige så meget med ondt i nakke og ryg som før. Mange tak for rådet det virker.

Bag Slip Stolen

Fysioterapeut Lone Østergaard fra Min Krop på Job har siden 2008 hjulpet mere end 100 virksomheder og mere end 10.000 medarbejdere med det fysiske og ergonomiske arbejdsmiljø.

Sænk dine medarbejderes sygefravær og øg produktiviteten ved skrivebordet!

Det ene tip, der virker bedre end alle de andre. Få det og baggrunden for det i gratis e-bog. Tilmeld dig her og få tippet med det samme.

.

Navn:

Email:

Køb #SLIPSTOLEN med sparring og kursus til AMO og evt. med ekstra moduler til medarbejderne.

Få adgang til 4 videoer med 4 vinkler på #SLIPSTOLEN på kontoret med tilhørende plancher til huset og samt folder/tjekliste og handlingsplan til alle medarbejderne. Gordon Kennedy er den bærende figur i de 4 videoer, og der vil være situationer fra kontoret, som de fleste af os kan nikke genkendende til – og derfor lettere kan inspireres til at justere på. I har adgang til forløbet i 12 måneder, så der er tid til at budskabet kan nå at sprede sig som ringe i vandet.

Hertil kommer materiale om de 2 aktive minutter, så medarbejdere/ kolleger kan få nye vaner og blive klogere på hvordan: 1. En aktiv pause ilter hjernen. 2. Kroppen bruger muskelkontraktioner til at bevare det gode helbred. 3. Øjnene har brug for en pause fra skærmen – hver time. 4. Energien holdes oppe af et effektivt og kreativt frikvarter.

Premium: I får tilsendt materiale og så vil der være sparring og inspiration til arbejdsmiljørepræsentanter incl. kursus med tilhørende kursusbevis. Der er adgang til et site med ekstra materiale  på seperat side. 

Hvis arbejdspladsen køber PREMIUM+ forløbet, så er alt indhold fra Premium med – og I tilkøber derudover oplæg til medarbejderne og ekstra materiale online til medarbejderne. Vi aftaler forløb, priser mm. ved bestilling. 

PS: Ved bestilling i marts og april 2020 er alt online materiale til medarbejderne OG storrumsmateriale med som bonus. 

Nogle spørgsmål?

Brug formularen til højre og skriv til mig.

Persondatapolitik

Læs Min Krop på Jobs persondatapolitik her.

Nogle spørgsmål?

Persondatapolitik

Læs Min Krop på Jobs persondatapolitik her.