#SLIPSTOLEN

Stillesiddende arbejde er en trussel mod helbredet. Derfor tilbyder jeg et forløb, der motiverer til mere bevægelse og
energi på din arbejdsplads.

“20-8-2 er kommet for at blive. Vedholdenhed og simple budskaber er vejen frem for et bedre arbejdsmiljø.” Martin Lundholm, chefanalytiker, Spar Nord

Hvorfor er det så vigtigt at slippe stolen?

Stillesiddende adfærd er ifølge nyeste forskning en alvorlig trussel mod folkesundheden. Det er en risikofaktor, der skal tages alvorligt, for når vi sidder stille for længe ad gangen er det med til at dræne kroppen for energi, svække immunforsvaret og sætte hjernen ned i gear. Hvis dine medarbejdere og kolleger sidder ned gennem en hel dag, så er resultatet ofte, at de er uden overskud og ikke produktive sidst på dagen.

Selv små ændringer skaber store resultater

Løsningen er lettere end man skulle tro – det er nemlig de små ting, der kan gøre den store forskel. Få medarbejdere/kolleger til at rejse sig op et par gange i timen, få lidt bevægelse i kroppen og aktivér alle muskler.

Det stimulerer blodomløb og vitale funktioner i kroppen, sætter gang i stofskifte og – ikke mindst – holder hjernen skarp.

Men det er ikke let at ændre fastgroede vaner og få skabt en arbejdskultur i bevægelse, når stolen er så central for alle med kontorarbejde.

Selv små ændringer skaber store resultater

Løsningen er lettere end man skulle tro – det er nemlig de små ting, der kan gøre den store forskel. Få medarbejdere/kolleger til at rejse sig op et par gange i timen, få lidt bevægelse i kroppen og aktivér alle muskler. Det stimulerer blodomløb og vitale funktioner i kroppen, sætter gang i stofskifte og – ikke mindst – holder hjernen skarp.

Men det er ikke let at ændre fastgroede vaner og få skabt en arbejdskultur i bevægelse, når stolen er så central for alle med kontorarbejde.

Med #SLIPSTOLEN får arbejdspladsen alt dette:

 

Materiale til virksomheden

  • Et anderledes og humoristisk forløb med Gordon Kennedy som bærende figur i 4 videoer med situationer fra hverdagen på kontoret
  • Til de 4 videoer hører 4 sæt plancher, og derudover er der folder/tjekliste og handlingsplan til alle medarbejdere
  • Helt nyt materiale om at få gjort de 2 aktive minutter til en naturlig del af arbejdsdagen
    Budskabet om 20-8-2 (20 minutter siddende, 8 stående og 2 aktive minutter) har jeg spredt på mange arbejdspladser, men rigtig mange har efterspurgt konkrete råd til hvad de to aktive minutter kan indeholde og hvordan det bliver en vane.

 

Uddannelse af arbejdsmiljørepræsentanter og sparring med andre virksomheder

  • Arbejdsmiljørepræsentanter og andre ambassadører i virksomheden uddannes i at inspirere arbejdspladsen til 20-8-2
  • Hver måned er der online oplæg med fysioterapeut Lone Østergaard med et aktuelt emne, og alle ambassadører kan deltage i den efterfølgende dialog og stille spørgsmål i det lukke forum. På den måde kan alle deltagende virskomheder inspireres af hinanden.
  • Alle arbejdsmiljørepræsentanter får på et år det der svarer til et suppleringskursus med viden og praktisk kunnen om stillesiddende adfærd, basal kontorergonomi og forslag til at bringe budskabet ud i hele virksomheden. 

1. Hvad er #SLIPSTOLEN?

#SLIPSTOLEN er en anderledes vinkel til at udbrede viden om stillesiddende adfærd. Det er et motiverende og humoristisk forløb til arbejdspladser uanset antallet af medarbejdere. Jeg bruger velkendte situationer fra skrivebordet, så det bliver lettere at huske budskabet om mere bevægelse og variation i arbejdsdagen. Når du rejser dig fra skrivebordsstolen 2 gange i timen, bliver du mere effektiv og mindre syg. Det holder gang i kroppens vitale funktioner, hjernen iltes og de indre muskler styrkes – og alle får mere energi og overskud – selv sidst på dagen.

Book et uforpligtende møde – det foregår ved din pc, og du bliver klogere på, hvad #SLISPTOLEN indeholder, og hvorfor det kan gøre en afgørende forskel på din arbejdsplads. Åbne datoer fremgår nedenfor.

4 afgørende vinkler

1. Stå op ved skrivebordet 2. Bevæg dig væk fra skrivebordet 3. Hold aktive pauser 4. Skab effektive møder

1. Stå op ved skrivebordet

Når stolen har dig, kæmper dit hjerte-karsystem og overbelastes
A

2. Bevæg dig væk fra skrivebordet

Når stolen har dig, nedbrydes dine knogler og bliver svage

3. Hold aktive pauser

Når stolen har dig, bliver hjernen sløv og energien svækkes
w

4. Skab effektive møder

Når stolen har dig, falder stofskiftet, og du tager på

Et frikvarter til kontorfolket

– Undervisning på en ny måde

Omdrejningspunktet for #SLIPSTOLEN er de fire videoer med Gordon Kennedy, der behandler hver sit område på en underholdende måde, så budskaberne trænger igennem. I videoerne her på siden kan du se en række korte udklip fra undervisningsvideoerne. Den tilhørende folder til medarbejderne er en simpel to-do-liste, som er lige til at kaste sig over.

Hvorfor er det så svært at slippe stolen?

De tre største udfordringer

1. Vi har ikke forstået budskabet

2. Vi arbejder – og vil ikke forstyrres

3. Vaner-vaner-vaner

Vi tror, vi kan ”løbe os fra det”, når vi kommer hjem. Det er bare ikke tilfældet, og vi kan sagtens være fysisk aktive i fritiden og samtidig have en usund stillesiddende adfærd en stor del af dagen. Jeg oplever, at budskabet enten ikke bliver forstået korrekt – eller at det ikke tages alvorligt nok. At få rette viden ud til dine medarbejdere er essentielt for at vi hver især kan handle på det.
En anden udfordring er, at ”vi har travlt med at arbejde”, og ikke har tid eller ikke husker at tænke på kroppen. Det er jo fantastisk, at vi er så dedikerede til vores arbejde – men det er en misforståelse, at vi ikke har tid. Faktisk har vi ikke tid til IKKE at bevæge os i løbet af dagen. Derfor er vi nødt til at finde en måde at levere budskabet på, så det kan passe ind i den enkelte medarbejders hverdag.
Vanerne kan være så fastgroede – og sammenholdt med de to første udfordringer, kan det være svært at bryde vanen og gøre noget andet. Når vi forstår at justere de kollektive vaner og hjælpe hinanden, så kan vi skabe en fælles kultur for mere bevægelse og variation i arbejdsdagen. Det gør det lettere for alle at få vanerne justeret – og at holde fast i dem. Vi er heller ikke alle klar på en gang – et budskab som dette skal have tid til at sprede sig som ringe i vandet.

Allerede tilfredse kunder

Til højre kan du se, hvad virksomhederne der allerede er ved at slippe stolen, synes om konceptet

Birgit Madsen, Leder Personskade Danmark, Gjensidige Forsikring

Vi siger mange tak for din rigtig gode indsats.

 Det virker lovende, når jeg rundt omkring ser den energi, som klart er en følge af dit indlæg. Bare i eget storrumskontor har jeg ikke set så mange hævede skriveborde på én gang, som jeg ser nu. Der er energi, en lyst til at følge dine gode råd – og der er tilfredshed med din måde at formidle på.

 Dels kan folk lide din stil – enkle budskaber og ingen løftede pegefingre. Og dog har du et glimt i øjet, og med humor kommer du ud med et alvorligt budskab og en klar opfordring til at handle.

Lea Magnusson, Direktør, arbejdsmiljø og sikkerhed, Sparnord

SLIP STOLEN er et nyt og rigtigt spændende koncept. Det er enkelt at gå til og let at forstå. Vi bliver motiveret af, hvor lidt der skal til for at gøre en rigtig stor forskel på vores helbred. Vi holder kroppen i gang – hele dagen – og ved at følge rådene, kan vi faktisk forbrænde flere kalorier end med træning 3 gange om ugen. Det motiverer rigtigt meget og er en stor øjenåbner, at træning er rigtig godt men at det ikke kan stå alene ift. bevægelserne i løbet af arbejdsdagen.

Sara Haugaard, Executive Assistant, HR Support, Mediq Danmark

“Tak for sidst. Det var super godt. Vi kan forstå på deltagerne, at de også var meget glade for dit materiale og oplæg, som var skarpt kommunikeret, relevant, og ikke mindst motiverende. Mange har allerede taget initiativet til sig.”

Anya Strøm, Administrationschef i Sø- og Handelsretten

“Jeg vil gerne sige dig et stort tak for dit oplæg og din super kompetente måde at sætte fokus på vigtigheden af variation af arbejdsstillinger. Jeg kan høre at kollegaerne rundt omkring i huset var meget glade for dit besøg.”

Anette Kalle Larsen, BureauP

Før havde jeg altid hold i nakken – nu rejser jeg mig bare op! Det har været en fantastisk øjenåbner at stifte bekendtskab med Lones #slipstolen kampagne. Jeg arbejder foran min computer hele dagen, og jeg plejede at være fuldstændig mør i hovedet efter en lang arbejdsdag, og jeg døjede meget med skuldersmerter og hold i nakken. Men så gjorde Lone mig bevidst om alle de gevinster, jeg høster ved at rejse mig op flere gange i løbet af dagen. Nu er mit hæve-sænke bord blevet rødglødende, og jeg kan slet ikke undvære den tid, jeg står op og arbejder. Min krop har det meget bedre.”

Peter Hattens, Lederne Vestsjælland

Siden jeg hørte dit oplæg i Slagelse sidste år har jeg prøvet at bestræbe mig på at stå så meget op i løbet at dagen som muligt,jeg stå og rokker lidt for at holde gang i fødderne.Det har bevirket at jeg har tabt mig ca. 5-7 kg kun ved denne lille omlægning samt at jeg ikke døjer lige så meget med ondt i nakke og ryg som før. Mange tak for rådet det virker.

Bag Slip Stolen

Står fysioterapeut Lone Østergaard fra Min Krop på Job, som siden 2008 har hjulpet mere end 100 virksomheder med det fysiske og ergonomiske arbejdsmiljø

Sænk dine medarbejderes sygefravær og øg produktiviteten ved skrivebordet!

Det ene tip, der virker bedre end alle de andre. Få det og baggrunden for det i gratis e-bog. Tilmeld dig her og få tippet med det samme.

.

Navn:

Email:

Køb #SLIPSTOLEN med eller uden ekstra inspiration, sparring og support.

Få adgang til 4 videoer med 4 vinkler på #SLIPSTOLEN på kontoret med tilhørende plancher til huset og samt folder/tjekliste og handlingsplan til alle medarbejderne. Gordon Kennedy er den bærende figur i de 4 videoer, og der vil være situationer fra kontoret, som de fleste af os kan nikke genkendende til – og derfor lettere kan inspireres til at justere på. I har adgang til forløbet i 12 måneder, så der er tid til at budskabet kan nå at sprede sig som ringe i vandet.

Hertil kommer nye materiale om de 2 aktive minutter, så medarbejdere/ kolleger kan få nye vaner og blive klogere på hvordan: 1. En aktiv pause ilter hjernen. 2. Kroppen bruger muskelkontraktioner til at bevare det gode helbred. 3. Øjnene har brug for en pause fra skærmen – hver time. 4. Energien holdes oppe af et effektivt og kreativt frikvarter.

Basis: I får materialet tilsendt – der er ikke yderligere support og sparring indeholdt. 

Premium: I får tilsendt materiale og så vil der være sparring og inspiration til arbejdsmiljørepræsentanter eller andre ambassadørerundervejs. Der er adgang til et site med ekstra materiale samt adgang til månedens tema, både som webinar og artikel. 

Hvis arbejdspladsen køber PREMIUM+ forløbet, så er alt indhold fra Premium med – og I tilkøber derudover særskilt undervisning af arbejdmiljørepræsentanter og/eller oplæg til medarbejderne udover de priser, der er angivet nedenfor. Vi aftaler forløb, priser mm. ved bestilling. 

Hvor mange kontoransatte har du?

BASIS

175 KR.

PR. MEDARBEJDER FOR ET ÅR

Den simple løsning med det vigtigste indhold

4 videoer med de 4 vinkler
4 forskellige plancher
1 folder pr. medarbejder
1 handlingsplan pr. medarbejder
Inspiration til to aktive minutter

PREMIUM

250 KR.

PR. MEDARBEJDER FOR ET ÅR

Den store løsning med alt det vigtige indhold

4 videoer med de 4 vinkler
4 forskellige plancher
1 folder pr. medarbejder
1 handlingsplan pr. medarbejder
Inspiration til to aktive minutter
Månedens tema: webinar og artikel
Ekstramateriale

PREMIUM+

250+ KR.

PR. MEDARBEJDER FOR ET ÅR

Den komplette løsning med tilvalg, der hjælper jer i gang

4 videoer med de 4 vinkler
4 forskellige plancher
1 folder pr. medarbejder
1 handlingsplan pr. medarbejder
Inspiration til to aktive minutter
Månedens tema: webinar og artikel
Ekstramateriale

Tilkøbsmuligheder:
Undervisning af AMO og tilrettelæggelse af forløbet i virksomheden
Kickstart workshop for hele virksomheden

BASIS

125 KR.

PR. MEDARBEJDER FOR ET ÅR

Den simple løsning med det vigtigste indhold

4 videoer med de 4 vinkler
4 forskellige plancher
1 folder pr. medarbejder
1 handlingsplan pr. medarbejder
Inspiration til to aktive minutter

PREMIUM

150 KR.

PR. MEDARBEJDER FOR ET ÅR

Den store løsning med alt det vigtige indhold

4 videoer med de 4 vinkler
4 forskellige plancher
1 folder pr. medarbejder
1 handlingsplan pr. medarbejder
Inspiration til to aktive minutter
Månedens tema: webinar og artikel
Ekstramateriale

PREMIUM+

150+ KR.

PR. MEDARBEJDER FOR ET ÅR

Den komplette løsning med tilvalg, der hjælper jer i gang

4 videoer med de 4 vinkler
4 forskellige plancher
1 folder pr. medarbejder
1 handlingsplan pr. medarbejder
Inspiration til to aktive minutter
Månedens tema: webinar og artikel
Ekstramateriale

Tilkøbsmuligheder:
Undervisning af AMO og tilrettelæggelse af forløbet i virksomheden
Kickstart workshop for hele virksomheden

BASIS

75 KR.

PR. MEDARBEJDER FOR ET ÅR

Den simple løsning med det vigtigste indhold

4 videoer med de 4 vinkler
4 forskellige plancher
1 folder pr. medarbejder
1 handlingsplan pr. medarbejder
Inspiration til to aktive minutter

PREMIUM

100 KR.

PR. MEDARBEJDER FOR ET ÅR

Den store løsning med alt det vigtige indhold

4 videoer med de 4 vinkler
4 forskellige plancher
1 folder pr. medarbejder
1 handlingsplan pr. medarbejder
Inspiration til to aktive minutter
Månedens tema: webinar og artikel
Ekstramateriale

PREMIUM+

100+ KR.

PR. MEDARBEJDER FOR ET ÅR

Den komplette løsning med tilvalg, der hjælper jer i gang

4 videoer med de 4 vinkler
4 forskellige plancher
1 folder pr. medarbejder
1 handlingsplan pr. medarbejder
Inspiration til to aktive minutter
Månedens tema: webinar og artikel
Ekstramateriale

Tilkøbsmuligheder:
Undervisning af AMO og tilrettelæggelse af forløbet i virksomheden
Kickstart workshop for hele virksomheden

BASIS

50 KR.

PR. MEDARBEJDER FOR ET ÅR

Den simple løsning med det vigtigste indhold

4 videoer med de 4 vinkler
4 forskellige plancher
1 folder pr. medarbejder
1 handlingsplan pr. medarbejder
Inspiration til to aktive minutter

PREMIUM

75 KR.

PR. MEDARBEJDER FOR ET ÅR

Den store løsning med alt det vigtige indhold

4 videoer med de 4 vinkler
4 forskellige plancher
1 folder pr. medarbejder
1 handlingsplan pr. medarbejder
Inspiration til to aktive minutter
Månedens tema: webinar og artikel
Ekstramateriale

PREMIUM+

75+ KR.

PR. MEDARBEJDER FOR ET ÅR

Den komplette løsning med tilvalg, der hjælper jer i gang

4 videoer med de 4 vinkler
4 forskellige plancher
1 folder pr. medarbejder
1 handlingsplan pr. medarbejder
Inspiration til to aktive minutter
Månedens tema: webinar og artikel
Ekstramateriale

Tilkøbsmuligheder:
Undervisning af AMO og tilrettelæggelse af forløbet i virksomheden
Kickstart workshop for hele virksomheden

BASIS

25 KR.

PR. MEDARBEJDER FOR ET ÅR

Den simple løsning med det vigtigste indhold

4 videoer med de 4 vinkler
4 forskellige plancher
1 folder pr. medarbejder
1 handlingsplan pr. medarbejder
Inspiration til to aktive minutter

PREMIUM

50 KR.

PR. MEDARBEJDER FOR ET ÅR

Den store løsning med alt det vigtige indhold

4 videoer med de 4 vinkler
4 forskellige plancher
1 folder pr. medarbejder
1 handlingsplan pr. medarbejder
Inspiration til to aktive minutter
Månedens tema: webinar og artikel
Ekstramateriale

PREMIUM+

50+ KR.

PR. MEDARBEJDER FOR ET ÅR

Den komplette løsning med tilvalg, der hjælper jer i gang

4 videoer med de 4 vinkler
4 forskellige plancher
1 folder pr. medarbejder
1 handlingsplan pr. medarbejder
Inspiration til to aktive minutter
Månedens tema: webinar og artikel
Ekstramateriale

Tilkøbsmuligheder:
Undervisning af AMO og tilrettelæggelse af forløbet i virksomheden
Kickstart workshop for hele virksomheden


Nogle spørgsmål?

Brug formularen til højre og skriv til mig.

Persondatapolitik

Læs Min Krop på Jobs persondatapolitik her.

Nogle spørgsmål?

Persondatapolitik

Læs Min Krop på Jobs persondatapolitik her.